martes, 1 de marzo de 2011

Els tractaments químics

Un conservant és una substància química natural o sintetitzada que frena o destrueix els microorganismes presents en un aliment. Els tractaments químics més habituals són:

  • La sal és un conservant que augmenta la salinitat de l'aigua de l'aliment per impedir que els microorganismes es disposin.
  • El sucre actua de manera similar la sal. Limita l'accés dels microorganismes a l'aigua i se sol combinar amb mètodes físics.
  • El fumatge és un tractament que conserva l'aliment gràcies a la introducció de substàncies antimicrobianes presents en el fum.
  • La fermentació és un procés complex realitzat en condicions anaeròbiques per microorganismes no tòxics.
           - Fermentació làctica: s'utilitza en la fabricació del iogurt i el mató.
           - Fermentació alcohòlica: s'utilitza per obtenir begudes alcohòliques derivades del raïm, l'ordi...
           - Fermentació acètica: produeix àcid acètic a partir de l'alcohol del vi per obtenir el vinagre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario